Caută după:

Rețeaua ENET S.A.

Sistemul centralizat din municipiul Focsani, cuprinde:

O sursă de producere a energiei termice si energiei electrice

complet modernizată, cu functionare pe gaze naturale în două motoare Rolls Royce

Alimenteaza cu energie termica cca 30% din populatia municipiului Focsani, si acopera 70% din piata potentiala.

Energia termica este produsa în cogenerare.În CET se obtin in cogenerare energie electrica si apa fierbinte,  Unitatea de productie  livreaza energie electrica in Sistemul Energetic National şi  pe piaţa liberă de energie electrică OPCOM si direct unor agenti economici locali (energie electrica de medie si joasa tensiune).

Rețele de transport

în lungime de 23,21 km traseu

Sistemul de transport a energiei termice are o lungime de traseu de 23,21 km, din care 18,83 km (81 %) amplasata subteran în canale nevizitabile si 4,39 km (19 %) amplasata suprateran. În prezent, pierderile de caldura în retelele termice (transport si distributie) sunt de cca. 32%.S-au efectuat lucrari pentru reabilitarea retelelor termice de transport.Reţeaua este în curs de modernizare, prima etapă fiind finalizată, iar cea de a doua în fază de lucru.

57 puncte termice

o parte reabilitate, acestea fiind automatizate și dotate cu echipamente de reglare a debitului pe circuitul primar

În municipiul Focsani sunt racordate la sistemul de transport energie termica un numar de 57 puncte termice proprietate a Consiliului Local, aflate în exploatarea S.C. ENET S.A. Focsani în baza unui contract de concesiune. Au fost reabilitate o parte dintre punctele termice, acestea fiind automatizate si dotate cu echipamente de reglare a debitului pe circuitul primar, în scopul reglarii temperaturii agentului termic pentru încalzire în functie de temperatura exterioara si a temperaturii apei calde de consum la o valoare constanta de 60°C.Punctele termice modernizate sunt dotate cu echipamentele si accesoriile necesare transmiterii informatiilor la distanta în timp real si sunt integrate într-un sistem Dispecer.

Rețele de distribuție

în lungime de 59,08 km traseu

Retelele de distributie au o lungime totala de traseu de 59,08 km, fiind alcatuite din conducte de distributie a agentului termic de încalzire (bitubular) si conducte de distributie a apei calde de consum (monofilar).În prezent, pierderile de caldura în retelele de distributie sunt de cca 24%. Conductele de distributie au fost reabilitate în proportie de 30% , în sistem preizolat. În prezent sunt în curs de reabilitare retele de distributie în etapa a II-a a acestui proiect, tot în sistem preizolat, lucrari care se vor finaliza în cursul anului 2020.

În municipiul Focsani, în momentul de fata nu exista un sistem de monitorizare si control.

Centrul comercial

emiterea facturilor, încasarea și evidența clienților

Principalul achizitor de energie termica în Focsani este populatia (peste 85 % din total energie vânduta).

Contractarea se face printr-un compartiment specializat, contractul fiind derivat din contractul cadru aprobat prin Ordin ANRSC. Impartirea lunara a consumurilor pe fiecare client – asociatie , proprietar , agent economic – se face de catre Biroul Metrologie Contori pe condominii şi Comercial Contractari – Împărţire consumuri” , utilizând un soft special conceput.Datele se introduc şi se prelucrează intr-un soft dedicat.

In Centrul Comercial functioneaza

  • iarna: o casierie fixă, in doua schimburi cu program de la 8,00 la 18,00,inclusiv sâmbata pâna la ora 13,00, care se suplimenteaza cu înca una în perioadele de vârf.
  • vara:  o casierie fixa cu program de la 9,00 la 17,00 , care se suplimenteaza in perioadele mai aglomerate.

Emiterea facturilor,incasarea si evidenta clientilor se face  atat individual,pe apartamente,cat si pe asociatii de proprietari,utilizând   un sistem  de calculatoare in retea si un soft dedicat  cu operare on-line a încasarilor din casieria fixa si zilnica a încasarilor prin banca si incasatorii de teren.Incasarile se verifica si se centralizeaza zilnic,in regim similar cu cel al bancilor.

Prin Comp. Recuperari Debite se asigura evidenta debitorilor, concilierea debitelor si se pregatesc dosarele pentru instanta.

Comp. Relatii cu Clientii preia solicitarile cetatenilor prin personalul de ghiseu si le directioneaza spre rezolvare compartimentelor implicate,formulând si raspunsurile în unele situatii.De asemenea, ofera clientilor nostri relatii in legatura cu orice probleme, conform procedurilor si regulamentelor societatii.