Caută după:

Adeverințe și avansuri

Proprietarii care îsi înstraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie, sunt obligati sa faca dovada achitarii la zi a cheltuielilor care le revin. În cazul în care se elibereaza adeverinta înainte de încheierea facturarii lunii precedente, se încaseaza în avans contravaloarea acesteia, la care se adauga cheltuielile din luna, pâna în ziua solicitarii adeverintei.

Calculul estimativ a valorii avansului se face în functie de consumurile din lunile precedente la apa calda menajera, iar pentru încalzire, când este cazul, în functie de consumul unei luni calendaristice asemanatoare din iarna precedenta.

De regula, avansul este acoperitor fata de valoarea reala a facturii. Diferenta de bani se restituie persoanei care a achitat avansul, vânzator sau cumparator, dupa caz. Daca avansul încasat este mai mic, diferenta se achita de catre vechiul proprietar sau de catre noul proprietar, în functie de ce se mentioneaza în contractul de vânzare-cumparare.

Aceasta adeverinta confirma faptul ca sunteti cu plata tuturor cheltuielilor catre asociatie la zi, implicit sunteti cu plata energiei termice la zi. În baza acestei adeverinte ENET elibereaza alta, care confirma acest lucru, si care este solicitata de notar la încheierea contractului de vânzare-cumparare.

Restituirea se face numai persoanei care a achitat avansul, cu buletinul de identitate în original, numai dupa emiterea facturii lunii pentru care s-a achitat acesta si cu respectarea eventualelor clauze contractuale : data eliberarii apartamentului, cine achita cheltuielile de întretinerea, etc.

Adeverinta cu plata la zi eliberata de ENET este valabila cinci zile lucratoare si costa 4 lei.