Utilizator:
Parola:
 

 


Noutati ...

Informatii ajutor incalzire
Informatii ajutor pentru incalzire si stimulent energie - document Formular ajutor incalzire si stimulent energeie - document
Citeste mai mult

Anunt angajare
SC ENET SA, scoate la concurs 1 post de inginer energetica/electroenergetica/electric/automatica.  Inscrierile pentru concurs se fac la registratura societatii pana la data de 29.10.2021, ora ......
Citeste mai mult

Program provizoriu furnizare energie termica pentru apa calda si incalzire
SC Enet SA comunica abonatilor sai ca incepand de astazi, 07 octombrie 2021 va furniza enerrgie termica pentru incalzire si apa calda conform unui program provizoriu, astfel: - Furnizare energi......
Citeste mai mult

ANUNT PUBLIC PRIVIND DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE
Anunt public privind decizia etapei de incadrare      SC ENET SA cu sediu in Focsani, B-dul Bucuresti, nr4, jud. Vrancea  titular al proiectului de investitii: FORAJ PU......
Citeste mai mult

COMUNICAT
Comunicat             Având în vedere că în spațiul public au ajuns informații privind dificultăți referitor la alimentar......
Citeste mai mult

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Stiri

Informatii ajutor incalzire (21-10-2021)

Informatii ajutor pentru incalzire si stimulent energie - document

Formular ajutor incalzire si stimulent energeie - document

Anunt angajare (11-10-2021)

SC ENET SA, scoate la concurs 1 post de inginer energetica/electroenergetica/electric/automatica.

 Inscrierile pentru concurs se fac la registratura societatii pana la data de 29.10.2021, ora 13:30.

Studii obligatorii: - studii superioare de specialitate;

Experienta: - minim 2 ani;

Descrierea postului: - coordoneaza acctivitatea de exploatare, intretinere si mentenantaa echipamentelor din cadrul S.C. Enet S.A. Focsani.

Data concursului va fi comunicata ulterior candidatilor.

Toate candidaturile vor fi analizate cu obiectivitate si in deplina confidentialitate.

Relatii suplimentare la 0237 212 400, interior 108. 

Program provizoriu furnizare energie termica pentru apa calda si incalzire (07-10-2021)

SC Enet SA comunica abonatilor sai ca incepand de astazi, 07 octombrie 2021 va furniza enerrgie termica pentru incalzire si apa calda conform unui program provizoriu, astfel:

- Furnizare energie termica apa calda in intervalul orar 05:30-10:00 si 17:30-20:30;

- Furnizare agent termic incalzire intre orele 20:00-23:00. 

ANUNT PUBLIC PRIVIND DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE (25-09-2021)

Anunt public privind decizia etapei de incadrare
 
   SC ENET SA cu sediu in Focsani, B-dul Bucuresti, nr4, jud. Vrancea  titular al proiectului de investitii: FORAJ PUT INCINTA SC ENET SA APA INDUSTRIALA” anunta publicul
interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia    Mediului Vrancea, fara evaluarea impactului asupra mediului, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul de investitii: ’’FORAJ PUT INCINTA SC ENET SA APA INDUSTRIALA” propus sa fie realizat in Focsani, B-dul Bucuresti, nr4, jud.Vrancea.
  Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea din Focsani, str.Dinicu Golescu nr.2, in zilele de luni joi, intre orele 8,00-16,30 si vineri intre orele 9.00-14,00, precum si la urmatoarea adresa de internet http://apmvn.anpm.ro.
  Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de  10 zile de la data publicarii anuntului pepagina de interneta Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea.

COMUNICAT (20-09-2021)

Comunicat

 

          Având în vedere că în spațiul public au ajuns informații privind dificultăți referitor la alimentarea cu gaz a operatorului de termoficare, pentru a nu da ocazia unor speculații si instituirea unei stări de panică în rândul abonaților, comunicăm următoarele:

          1 Într-adevăr, contractul de alimentare cu  gaz metan expiră la 30 septembrie 2021. Atunci se termină anul gazeifer. Toate contractele anuale de alimentare cu gaz au această scadență.

          2 Datorită creșterii foarte mari a prețului la gaz, toți furnizorii de gaze naturale doresc fie plata în avans a cantităților lunare contractate, fie garanții  (depozit colateral, garanții bancare, etc )

          SC ENET SA nu are sumele necesare fie pentru plata în avans, fie constituirea de garanții.

          În consecință nu a putut încheia un contract de livrare gaze naturale și a cerut ajutor financiar din partea autorităților locale sau din partea statului.

          În acest sens, s-au făcut demersuri având sprijinul domnului Prefect ,  

domnului Președinte al Consiliului Județean, domnului Primar al Municipiului Focșani  și al Consiliului Local Focșani.

          Demersul își urmează cursul și suntem convinși că se vor asigura resursele financiare pentru trecerea peste sezonul rece în bune condiții.

          În privința lunii octombrie, Consiliul Local Focșani și Primăria Municipiului Focșani ne-au promis că vor vira anticipat subvenția de energie termică corespunzătoare trimestrului IV al anului 2021 pentru a ne putea asigura gazul necesar la un nivel convenabil de confort.

          În concluzie, SC ENET, ca de fiecare data își va respecta angajamentul față de locuitorii Municipiului Focșani și va asigura confortul în locuințe, școli, grădinițe, etc.

 

 

                        Cu stimă,

 

Administrator Special,

 

Costin Maria- Cristina

ANUNT - PROBE PRESIUNE (06-09-2021)

SC ENET SA Focşani anunta ca incepand cu data de 20 SEPTEMBRIE se vor efectua probe de presiune la instalatiile interioare de incalzire, incarcandu-se reteaua cu apa pentru perioada de iarna.

Facem apel la clientii nostri sa se asigure ca instalatiile proprii sunt in stare de functionare si lucrarile din interiorul imobilelor sunt finalizate.

Dupa data specificata mai sus societatea noastra nu-si asuma raspunderea pentru eventualele daune produse in apartamente de apa din instalatii.

Facem mentiunea ca nu se accepta decalarea termenului anuntat pentru nicio scara de bloc.

          In cazul unor defectiuni va rugam sa va adresati punctului termic din zona in care locuiti sau la Dispecerat, tel. 0237/233.555.

COMUNICAT LIBERALIZARE PIATA DE ENERGIE ELECTRICA (02-09-2021)

Avand in vedere "LIBERALIZAREA PIETEI DE ENERGIE ELECTRICA" si solicitarilor tot mai dese de oferte de energie electrica, va aducem la cunostinta ca S.C. ENET S.A. Focsani, detine Licenta nr. 27/2000 pentru exploatarea comerciala a capacitatilor de producere a energiei electrice si termice in cogenerare.

Mentionam ca S.C. ENET S.A. este producator de energie electrica cu drept de furnizare la consumatorii racordati direct la barele centralei, nu detinem licenta de furnizare a energiei electrice. In consecinta nu avem dreptul de a furniza energie electrica pe piata concurentiala.

ANUNT ANGAJARE (19-08-2021)

      S.C. ENET S.A., scoate la concurs 2 posturi de electrician (echipamente electrice si energetice/intretinere si reparatii/montare si reparatii echipamente electrice etc.) si 1 post de electrician auto.

      Inscrieriele pentru concurs se fac la registratura societatii pana la data de 26.08.2021, ora 16:00.

      Relatii suplimentare la 0237212400, interior 107.

ANUNT (11-08-2021)

       SC ENET SA din Focsani, Bd. Bucuresti, nr. 4, Jud. Vrancea, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: "FORAJ PUT INCINTA SC ENET SA APA INDUSTRIALA" propus a fi realizat in focsani, Bd. Bucuresti, nr. 4, jud. Vrancea. Informatiile privin proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Vrancea, str. Dinicu Golescu nr. 2, in zilele de luni-joi, intre orele 8,00-16,30 si in ziua de vineri intre orele 8,00-14,00.

       "Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Vrancea."

ANUNT IMPORTANT (19-07-2021)

VA COMUNICAM CA MAINE, 20 IULIE, SEDIILE S.C. ENET S.A. NU VOR AVEA PROGRAM DE FUNCTIONARE, AVAND IN VEDERE CA ESTE ZIUA ENERGETICIANULUI.

NUMERELE DE TELEFON PENTRU DISPECERAT-UDET SI MAISTRI EXPLOATARE SUNT URMATOARELE:

0237233555 - DISPECERAT

0237212400 - MAISTRI EXPLOATARE.

Comunicat (16-07-2021)

 Astazi, 16 iulie 2021, a intrat in vigoare LEGEA 196/2021 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, pentru modificarea alin. (5) al art. 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică şi pentru completarea alin. (3) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

                Prezenta lege are scopul de a susține pentru viitor intarirea sistemelor centralizare de termoficare care sunt, potrivit specialistilor, cele mai eficiente sisteme care nu prezintă riscuri pentru consumatorii finali și au un grad mult mai redus de poluare.

         Principalele modificari si completari aduse de legea mai sus mentionata, sunt:

         La art 29 alin. 1 si 3 se prevede:

(1) În cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentaţi printr-un branşament termic comun, este obligatorie montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri. Repartizarea costurilor individuale se realizează în baza metodologiei de repartizare a costurilor, elaborată şi aprobată de A.N.R.E.

. . . . . . . . . .

(3) Montarea, întreţinerea şi exploatarea repartitoarelor de costuri pentru energia termică, atât pentru încălzire, cât şi pentru apa caldă de consum, se efectuează numai de către persoane juridice autorizate de către autoritatea de reglementare competentă."

         Totodata, la art VI alin 5, se precizeaza ca "În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit."

         In acest context constituie contraventii (art 46):

(3) Constituie contravenţie, alta decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările şi completările ulterioare, şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului - limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri.

(4) Constituie contravenţii, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

 

(…………..)

b) montarea, punerea în funcţiune, repararea şi exploatarea sistemelor de repartizare a costurilor de către o persoană juridică fără autorizaţie sau cu autorizaţie a cărei valabilitate a expirat;

                Potrivit legii, pentru debransarea de la sistemul centralizat a unui imobil, care nu se afla in zona unitara de incalzire, proprietarul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

         Art. 30 (1) Debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu care nu se află în zona unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică se va face în următoarele condiţii cumulative:

a) acordul scris al tuturor membrilor asociaţiei de proprietari, exprimat prin vot în cadrul adunării generale;

b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debranşare.

(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu care nu se află în zona unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică se face doar cu intenţia înlocuirii sistemului de încălzire centralizat cu o sursă de producere a energiei termice, cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:

a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare de către consumator a unui sistem individual de încălzire;

b) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte."

         Art. 45 (2) Constituie contravenţii, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei debranşarea/deconectarea de la SACET a utilizatorului sau consumatorului de energie termică fără respectarea dispoziţiilor prezentei legi, cu excepţia faptei care constituie infracţiune şi care se pedepseşte conform prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.

          Legea intrata astazi in vigoare obliga proprietarii imobilelor de tip condominiu, care nu sunt conectate la reţeaua de alimentare cu energie termică,

sa plateasca o cota parte proporţională cu cota - indiviză din cheltuielile cu energia termică înregistrată la branşamentul condominiului:

         Art 38 "a) să achite la termen facturile emise de operatorul care are şi calitatea de furnizor; factura constituie titlu executoriu şi se emite, cel mai târziu, până la data de 15 a lunii următoare celei în care prestaţia a fost efectuată; utilizatorii de energie termică sunt obligaţi să achite facturile reprezentând contravaloarea serviciului de care au beneficiat în termenul de scadenţă de 15 zile de la data emiterii facturilor; data emiterii facturii şi termenul de scadenţă se înscriu pe factură; neachitarea facturii în termen de 30 de zile de la data scadenţei atrage penalităţi de întârziere, conform prevederilor art. 42 alin. (10) din Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

. . . . . . . . . .

         (2) Proprietarii apartamentelor individuale şi ai spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuit situate în imobile de tip condominiu, care nu sunt conectate la reţeaua de alimentare cu energie termică, plătesc o cotă - parte proporţională cu cota - indiviză, din cheltuielile cu energia termică înregistrată la branşamentul condominiului, cotă - parte stabilită conform regulamentului/metodologiei privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu."

         Serviciul public de alimentare cu energie termică este un serviciu de utilitate publică care se află sub coordonarea, conducerea, controlul și responsabilitatea administrației publice locale, astfel ca:

         Art 8 Autoritatea publica locala

Alin. 1(….)

k) urmăreşte elaborarea, aprobarea şi respectarea programului de contorizare la nivelul branşamentului termic al utilizatorilor de energie termică racordaţi la SACET, precum şi a programului pentru asigurarea individualizării consumului de energie termică în vederea repartizării acestuia şi facturării individuale;".

Alin 2 (…..)

"l) solicită asociaţiilor de proprietari/locatari situaţia instalării sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică în scopul individualizării consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, în conformitate cu prevederile art. 10 alin. (5) din Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, cu modificările şi completările

 

 Purtator de cuvant la S.C. ENET S.A.

 Ec. Gavrila Cristina

 

ANUNT IMPORTANT (13-07-2021)

         Prin prezenta, vă facem cunoscut faptul că, la 17 puncte termice din municipiu, ca urmare a gradului foarte mare de debranșare și a pierderilor mari de energie și agent termic pe rețelele acestora, suntem nevoiți să furnizăm apă caldă de consum după următorul program :

 

                   Zilnic, între orele 5 – 10 și 16 – 22

          Aceste puncte termice sunt:

          1. PT 6 B-dul Unirii

          2. PT 8 Str. M. Kogălniceanu

          3. PT 10 Str. Ștefan cel Mare

          4. PT 12 Str. Republicii

          5. PT 18 Str. Republicii

          6. PT 19 Str. Independenței

          7. PT 29 Str. Prof. Caian

          8. PT 30 Str.Cotești

          9.PT 44 Str. Rarău

          10. PT 45 Str. Slt. Tănăsescu

          11. PT 46 Str. Al. Vlahuță

          12. PT 47 Str. Unirea Principatelor

          13. PT 48 Str. Cpt. Stoenescu

          14. PT 49 Str.Brăilei

          15. PT 52 Str.Vâlcele

          16. PT 55 B-ul Independenței

          17. PT 57 Str. Fulger

PRECIZARI (05-07-2021)

 PRECIZARI

referitoare la articolul: "In atentia vrancenilor: Apartamentele racordate la Enet vor trebui dotate cu contori de energie termica" - autor Ionel Sclavone, publicat in Ziarul de Vrancea di 5 iulie 2021

S.C. Enet S.A., plecand de la continutul articolului mai sus amintit face urmatoarele precizari:

1. Obligativitatea de a monta repartitoare de costuri a fost prevazuta in lege, cu termen de conformare 2016.

Nu s-a pus niciodata problema montarii de contori individuali.

Nici din punct de vedere tehnic nu pot fi montati contori; e nevoie de distributie "pe orizontala". Doar trei scari din Focsani au aceasta maniera de distributie.

2. Legislatia nu s-a schimbat.

O lege este valabila doar in momentul in care se publica in Monitorul Oficial.

Pana atunci reprezinta doar zvonuri menite sa creeze emotii inutile.

3. Din momentul in care va fi  aprobata strategia energetica a Municipiului Focsani, vor putea fi accesate fonduri din Cadrul Programului Caldura si Confort, cu care se poate face reabilitarea retelelor din condominii, inclusiv schimbarea modalitatii de distributie si contorizare individuala.

Aceste modificari (modernizari) se vor face fara costuri din partea locatarilor si vor permite facturarea strict al consumului personal.

In concluzie, emotiile create de aparitia acestui articol sunt gratuite.

S.C. Enet S.A. isi va desfasura activitatea in continuare, asa cum a facut-o si pana acum, in spiritul transparentei, responsabilitatii si respectului fata de cetatean. 

 

Programul S.C. ENET S.A. pentru sarbatoarea Rusaliilor (16-06-2021)

Program casierie, relatii clienti si contractari/facturare:

LUNI - 21.06.2021 - ZI LIBERA

Pentru departament Exploatare si Dispecerat numerele de telefon sunt urmatoarele:

Exploatare - 0237 212 400

Dispecerat - 0237 233 555

 

COMUNICAT LIBERALIZARE PIATA DE ENERGIE ELECTRICA (03-06-2021)

Avand in vedere "LIBERALIZAREA PIETEI DE ENERGIE ELECTRICA" si solicitarilor tot mai dese de oferte de energie electrica, va aducem la cunostinta ca S.C. ENET S.A. Focsani, detine Licenta nr. 27/2000 pentru exploatarea comerciala a capacitatilor de producere a energiei electrice si termice in cogenerare.

Mentionam ca S.C. ENET S.A. este producator de energie electrica cu drept de furnizare la consumatorii racordati direct la barele centralei, nu detinem licenta de furnizare a energiei electrice. In consecinta nu avem dreptul de a furniza energie electrica pe piata concurentiala.

Program casierie incepand cu data de 31.05.2021 (28-05-2021)

Incepand cu data de 31.05.2021, programul la sediul casieriei, str. cuza Voda, nr. 3, telefon 0237612000 va fi urmatorul:

Luni -Vineri       08:00-17:00

Sambata           Inchis

MARTI, 01.06.2021 - ZI LIBERA

Rezultate concurs angajare verificator metrolog - proba scrisa (24-05-2021)

 Contestatiile se depun in termen de 24 de ore de la data publicarii.

Nr. crt.
Candidati
 Punctaj obtinut pe fiecare subiect
     Total
 1.  Candidat 1

 Subiect 1 -20 pct.

Subiect 2 - 20 pct.

Subiect 3 - 20 pct.

Subiect 4 - 20 pct.

Subiect 5 - 16 pct.

 96 puncte
 2.  Candidat 2

 Subiect 1 - 10 pct.

Subiect 2 - 20 pct.

Subiect 3 - 20 pct.

Subiect 4 - 20 pct

Subiect 5 - 10 pct.

 80 puncte
 3.  Candidat 3

 Subiect 1 - 12 pct.

Subiect 2 - 8 pct.

Subiect 3 - 20 pct.

Subiect 4 -  0 pct.

Subiect 5  - 5 pct.

 40 puncte
 4.  Candidat 4

 Subiect 1 - 20 pct.

Subiect 2 - 10 pct.

Subiect 3 - 0 pct.

Subiect 4 - 0pct.

Subiect 5 - 0 pct.

 30 puncte

ANUNT ANGAJARE (12-05-2021)

  S.C. Enet S.A. scoate la concurs 2 posturi de verificator metrolog.

  Inscrierile pentru concurs se fac la registratura societatii pana la data de 18.05.2021 ora 16:00.

  • Studii obligatorii: studii medii - liceu cu diploma de bacalaureat.
  • Descrierea postului: verificare contoare de apa rece, calda, si energie termica.
  • Aptitudini/Abilitati: utilizarea calculatorului nivel mediu, capacitatea de a comunica, solicitudine, punctualitate si asumarea responsabilitatilor.

  Data concursului va fi comunicata ulterior candidatilor.

  Toate candidaturile vor fi analizate cu obiectivitate si in deplina confidentialitate.

  Relatii suplimentare la 0237212400, interior 108.

Programul SC ENET SA pentru sarbatorile pascale (23-04-2021)

Program casierie, relatii clienti si contractari/facturare, str. Cuza Voda, nr. 43:

Vineri - 30.04.2021 - zi libera

Sambata - 01.05.2021 - zi libera

Luni - 03.03.2021 - zi libera

Pentru departament Exploatare si Dispecerat numerele de telefon sunt urmatoarele:

Exploatare - 0237 212 400

Dispecerat - 0237 233 555

COMUNICAT LIBERALIZARE PIATA DE ENERGIE ELECTRICA (06-01-2021)

Avand in vedere "LIBERALIZAREA PIETEI DE ENERGIE ELECTRICA" si solicitarilor tot mai dese de oferte de energie electrica, va aducem la cunostinta ca S.C. ENET S.A. Focsani, detine Licenta nr. 27/2000 pentru exploatarea comerciala a capacitatilor de producere a energiei electrice si termice in cogenerare.

Mentionam ca S.C. ENET S.A. este producator de energie electrica cu drept de furnizare la consumatorii racordati direct la barele centralei, nu detinem licenta de furnizare a energiei electrice. In consecinta nu avem dreptul de a furniza energie electrica pe piata concurentiala. 

Modernizarea retelelor termice ale Municipiului Focsani etapa a II-a (23-10-2020)

TitlulProiectului:

"REABILILAREA SISTEMULUI DE TERMOFICARE URBANA LA NIVELUL MUNICIPIULUI FOCȘANI PENTRU PERIOADA 2009-2028 IN SCOPUL CONFORMARII LA LEGISLALIA DE MEDIU SI CRESTERII EFICIENTEIENERGETICE - ETAPA II".

 

             Obiectivele Proiectului:

             Obiectivul general al Proiectului il reprezinta creșterea eficienței energetice a sistemului de termoficare la nivelul municipiului Focşani prin reducerea pierderilor de la nivelul retelelor şi creșterea calității serviciului public de alimentare cu energie termică, la tarife suportabile pentru populație ca urmare a cresterii competitivitatii intregului sistem urban de incalzire centralizata si asigurarii viabilitatii acestui sistem pe termen lung.

Obiectivulspecific al Proiectuluiconstăînrealizareamăsurilor de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu căldură din municipiul Focsani, in vederea:

        Reducerii pierderilor de caldura in reteaua de transport si distributie, asigurand astfel cresterea eficientei energetice -  reducerea acestora cu 9.124 Gcal/an,  dupăimplementareaproiectului (2019). Procentual, nivelulpierderiorraportate la cantitatea de căldură produsă va ajungeîn 2019 la valoarea de 31,76%, față de anul 2015 – cand erau 33,57% , respectivcu 1,81% maipuțin.

        Reducereaemisiilor de CO2 și alți poluanți (NOx, SO2, Pulberi) ca urmare a reducerii cantității de combustibi folosit

        Imbunatatirii parametrilor tehnici de transport si distributie a caldurii si reducereacosturilor de mentenanta si reparatii;

        Imbunatatirii sigurantei si calitatii caldurii si apei calde furnizate consumatorilor casnici si non-casnici;

 

Lista de lucrări in derulate:

A.       Rețele termice de transport – 2,807 km traseu (reprezentând 5,614 km de conducte de rețeatermicăprimară).

B.       Rețele termice de distribuție – 10,977 km traseu (reprezentând 43,908 km conducte de rețeatermicăsecundară).

Total lungime de traseu reabilitat – 13,784 km traseu (reprezentand 49,522 km totala de rețea).

C.       Puncte termice – se reabiliteaza9 puncte termice din care se va schimba amplasamentul pentru 3 puncte termic (PT24, PT41 si PT110) în vederea scoaterii acestora din domeniul privat și mutării în domeniul public (vor fi realizate construcții noi și vor fi dezafectate cele existente).

 

Stadiu Lucrarilor la data de 23.10.2020:

 

            - Retelele termice primare – puse in functiune.

- Puncte termice si retele termice secundare aferente puse in functiune: PT5, PT6A, PT38, PT41, PT44, PT46.

            - se pot porni partial incepand cu data de 28.10: PT 23 Ram I, PT43 Ram spate, PT110. Celelalteramuri se vor pornifunctie de montajbucle, dupa 05.11.2020, pana pe 15-20.11.2020.

            - PT24 se poate pornipe 20.11.2020.

ACTE NECESARE DOSAR AJUTOR INCALZIRE (23-10-2020)

Va reamintim ca cererile/declaratiile pe proprie raspundere privind acordare ajutorului de incalzire a locuintei, conform O.G. nr. 27/2013 pentru modificarea si completarea OUG nr.70/2011 privind masuriele de protectie sociala in perioada sezonului rece noiembrie 2020-martie 2021, se primesc pana la data de 20 noimbrie pentru a beneficia de ajutor incepanad cu luna noiembrie 2020. Pentru cererile depuse dupa aceasta data, dreptul de ajutor se va acorda incepand cu luna decembrie 2020.

Pe langa cerere si declaratia pe propria raspundere sunt necesare urmatoarele documente:

-copie xerox dupa actele de identitate ale tuturor membrilor familiei (B.I sau C.I cu adresa pentru imobilul pentru care se solicita ajutorul de incalzire, respectiv certificat de nastere pentru copiii sub 14 ani);

-copie xerox dupa actul de proprietate, certificat de mostenitor, contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, contract de donatie, contract cu cauza de abitatie, contract de comodat-legalizat, contract de intretinere sau imputernicire notariala din partea proprietarului cu privire la dreptul de folosinta a locuintei de catre solicitant;

-copie xerox dupa certificatul de inmatriculare a autoturismului (unde este cazul);

-adeverinta eliberata de angajator cu salariul net pentru luna anterioara depunerii cererii-original;

-cupon pensie valabil pentru luna anterioara depunerii cererii-copie;

-alte acte doveditoare privind veniturile realizate de titular si membrii familiei acestuia, astfel cum sunt prevazute in formularul de cerere si declaratiei pe proprie raspundere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANUNT IMPORTANT-FURNIZARE ENERGIE TERMICA (23-10-2020)

Din cauza temperaturile exterioare scazute inregistrate in ultima perioada, incepand de maine, 20 octombrie 2020, ora 12:00, SC ENET SA incepe furnizarea de energie termică pentru incalzire in vederea asigurarii confortului termic din imobile - locuinte sau instituţii publice cu caracter social (creşe, grădiniţe, spitale, camin de batrini).

            In functie de evolutia vremii, in urmatoarele zile se va stabili un program de furnizare.

         

           De asemenea, anuntam ca începând cu data de 20 octombrie 2020, se primesc cererile/declaratii pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei conform O.G. nr. 27/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 70/2011. 

           Cererile/declaratii pe propria raspundere se depun insotite de acte doveditoare care atesta componenta familiei si veniturile realizate de membrii acesteia, precum si acte doveditoare privind locuinta sau bunurile detinute de acestia pana pe data de 20 noiembrie 2020, inclusiv, pentru a beneficia de ajutor incepand cu luna noiembrie 2020.

           Pentru cererile depuse dupa aceasta data dreptul de ajutor se va acorda incepand cu luna decembrie 2020.

Program casierie si relatii cu clientii (15-09-2020)

Relatii cu clientii

Luni-Joi

08:00-15:30

Vineri

8:00-13:00

 

Casierie

Luni-Vineri

8:00-18:00

Sambata

8:00-13:00

Zilnic 14:00-14:30 pauza schimb tura

 

ANUNT IMPORTANT PLATA FACTURI (05-06-2020)

     SC ENET SA anunta ca incepand de astazi, 05 iunie 2020, ofera clientilor sai posibilitatea de a efectua platile, intr-un mod rapid si modern, folosind reteaua terminalelor Selfpay.

       Clientii ENET trebuie doar să caute cea mai apropiată Statie de Plata SelfPay si sa efectueze plata simplu, sigur si rapid. Serviciul este gratuit, consumatorii nefiind conditionati de plata unor comisioane suplimentare.

        Platile se pot face cu numerar, prin scanarea codului de bare de pe factura sau prin introducerea codului de client si a numarului de factura, indiferent de suma, prin bon de rest sau aplicaţia mobilă SelfPay.

            Statiile de Plata SelfPay pot fi gasite în marile retele de retail, centre comerciale, benzinarii și magazine de proximitate și sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care magazinele sunt deschise.

 

Mentionam ca factura se poate primi, pe e-mail, prin solicitarea acestui serviciu la adresa relpub@enetsa.ro sau telefonic la numarul 0237/612.000, specificand datele de identificare ale clientului (nume, adresa, cod client). 

Clientii care doresc detalii despre valoarea facturii si/sau a soldului de plata se pot adresa la numarul de telefon 0237/612.000 sau la e-mail relpub@enetsa.ro.

 

     Rugam utilizatorii de online banking sa efectueze plata facturilor folosind aceasta facilitate pentru care sunt necesare urmatoarele date:

          IBAN RO96BTRLRONCRT0V18178804

-       Numele si prenumele clientului;

-       Valoarea sumei de bani transferate;

-       Detaliile platii – Cod client si/sau numar de factura.

 

         

 

  Purtator de cuvant la S.C. ENET S.A.

  Ec. Gavrila Cristina