CU CE VENIM LA VOI ACASĂ


Utilizator:
Parola:
 

 


Noutati ...

Program SC ENET SA sarbatoare Rusalii
  Programul de funtionare al SC ENET SA, sediul comercial - casierie, str. Cuza Voda, nr. 3, telefon 0237612000, pentru sarbatoarea Rusaliilor, va fi urmatorul:   LUNI, 13.06.2022  -......
Citeste mai mult

Program casierie
       Program casierie in perioada 06.06.2022 - 13.07.2022                      10:00 - 17:00
Citeste mai mult

ANUNT
Sc Enet SA aduce la cunostinta abonatilor ca in data de 02 iunie 2022, a platit inca 4,2 milioane de lei din surse proprii, ceea ce apropie ziua in care se va relua furnizarea apei calde de consum in......
Citeste mai mult

Program SC ENET SA 1 Iunie 2022
       Programul sediului Comercial-Casierie, str. Cuza Voda, nr. 3, telefon 023761200, in data de 1 Iunie 2022, va fi urmatorul:       MIERCU......
Citeste mai mult

Anunt intrerupere furnizare agent termic
SC ENET SA anunta oprirea agentului termic, pentru remedierea avariilor aparute în reteaua de termoficare, la urmatoarele puncte termice:   PT 42 – apa calda oprita in: B-dul Bu......
Citeste mai mult

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Caldura si putere

          Sistemul centralizat din municipiul Focsani, cuprinde:
             - o sursa de producere a energiei termice si energiei electrice, complet modernizată, cu functionare pe gaze naturale în două motoare Rolls Royce
                    - retele de transport în lungime de 23,21 km traseu

                    - 57 Puncte termice

                    - retele de distributie în lungime de 59,08 km traseu

          Sistemul centralizat de alimentare cu energie termica operat de SC ENET SA Focsani alimenteaza cu energie termica cca 30% din populatia municipiului Focsani, si acopera 70% din piata potentiala.
          Energia termica este produsa în cogenerare.În CET se obtin in cogenerare energie electrica si apa fierbinte,  Unitatea de productie  livreaza energie electrica in Sistemul Energetic National şi  pe piaţa liberă de energie electrică OPCOM si direct unor agenti economici locali (energie electrica de medie si joasa tensiune).          
          Sistemul de transport a energiei termice are o lungime de traseu de 23,21 km, din care 18,83 km (81 %) amplasata subteran în canale nevizitabile si 4,39 km (19 %) amplasata suprateran. În prezent, pierderile de caldura în retelele termice (transport si distributie) sunt de cca. 32%.S-au efectuat lucrari pentru reabilitarea retelelor termice de transport.Reţeaua este în curs de modernizare, prima etapă fiind finalizată, iar cea de a doua în fază de lucru.
          În municipiul Focsani sunt racordate la sistemul de transport energie termica un numar de 57 puncte termice proprietate a Consiliului Local, aflate în exploatarea S.C. ENET S.A. Focsani în baza unui contract de concesiune.Au fost reabilitate o parte dintre punctele termice, acestea fiind automatizate si dotate cu echipamente de reglare a debitului pe circuitul primar, în scopul reglarii temperaturii agentului termic pentru încalzire în functie de temperatura exterioara si a temperaturii apei calde de consum la o valoare constanta de 60°C.Punctele termice modernizate sunt dotate cu echipamentele si accesoriile necesare transmiterii informatiilor la distanta în timp real si sunt integrate într-un sistem Dispecer.
          Retelele de distributie au o lungime totala de traseu de 59,08 km, fiind alcatuite din conducte de distributie a agentului termic de încalzire (bitubular) si conducte de distributie a apei calde de consum (monofilar).În prezent, pierderile de caldura în retelele de distributie sunt de cca 24%.Conductele de distributie au fost reabilitate în proportie de 30% , în sistem preizolat. În prezent sunt în curs de reabilitare retele de distributie în etapa a II-a a acestui proiect, tot în sistem preizolat, lucrari care se vor finaliza în cursul anului 2020.
          În municipiul Focsani, în momentul de fata nu exista un sistem de monitorizare si control.

         

          Principalul achizitor de energie termica în Focsani este populatia (peste 85 % din total energie vânduta).
          Contractarea se face printr-un compartiment specializat, contractul fiind derivat din contractul cadru aprobat prin Ordin ANRSC. Impartirea lunara a consumurilor pe fiecare client – asociatie , proprietar , agent economic - se face de catre Biroul Metrologie Contori pe condominii şi Comercial Contractari – Împărţire consumuri” , utilizând un soft special conceput.Datele se introduc şi se prelucrează intr-un soft dedicat.            

          In Centrul Comercial functioneaza
                   
-iarna: o casierie fixe,in doua schimburi cu program de la 8,00 la 18,00,inclusiv sâmbata pâna la ora 13,00, care se suplimenteaza cu înca una în perioadele de vârf.
               -vara:  o casierie fixa cu program de la 9,00 la 17,00 , care se suplimenteaza in perioadele mai aglomerate. 
                    Emiterea facturilor,incasarea si evidenta clientilor se face  atat individual,pe apartamente,cat si pe asociatii de proprietari,utilizând   un sistem  de calculatoare in retea si un soft dedicat  cu operare on-line a încasarilor din casieria fixa si zilnica a încasarilor prin banca si incasatorii de teren.Incasarile se verifica si se centralizeaza zilnic,in regim similar cu cel al bancilor.
          Prin Comp. Recuperari Debite se asigura evidenta debitorilor,concilierea debitelor si se pregatesc dosarele pentru instanta.
          Comp. Relatii cu Clientii preia solicitarile cetatenilor prin personalul de ghiseu si le directioneaza spre rezolvare compartimentelor implicate,formulând si raspunsurile în unele situatii.De asemenea, ofera clientilor nostri relatii in legatura cu orice probleme, conform procedurilor si regulamentelor societatii.

IMAGINE:ENET SA