CU CE VENIM LA VOI ACASĂ


Utilizator:
Parola:
 

 


Noutati ...

COMUNICAT
Stimati clienti si colaboratori, Va informam ca prin sentinta civila nr. 260/03.10.2019 pronuntata in dosarul nr. 1588/91/2019 al Tribunalului Vrancea s-a dispus intrarea societatii ENET SA in proc......
Citeste mai mult

Anunt de recrutare si selectie
Consiliul Local a Municipiului Focsani, în calitate de autoritate publică tutelară a ENET S.A. Focșani prin expertul independent S.C. Pluri Consultants Romania S.R.L. organizează, în c......
Citeste mai mult

20 iulie-Ziua Energeticianului
Astazi, 20 Iulie,  se sărbătorește Ziua energeticianului, marcată din 1992 de lucrătorii din sectorul energetic. Ziua energeticianului stă sub sub semnul patronului spiritual, Sfantul Prooroc ......
Citeste mai mult

Anunt de recrutare si selectie
ANUNŢ de RECRUTARE și SELECŢIE Consiliul Local a Municipiului Focsani, în calitate de autoritate publică tutelară a ENET S.A. Focșani prin expertul independent S.C. Pluri Consultants Roman......
Citeste mai mult

Anunt de recrutare si selectie
Consiliul Local a Municipiului Focsani, în calitate de autoritate publică tutelară a ENET S.A. Focșani prin expertul independent S.C. Pluri Consultants Romania S.R.L. organizează, în c......
Citeste mai mult

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Caldura si putere

          Sistemul centralizat din municipiul Focsani, a carui schema este prezentata în figura de mai sus, cuprinde:
                    - o sursa de producere a energiei termice si energiei electrice, cu doua Instalatii Mari de Ardere (IMA) cu functionare pe gaze naturale si pacura -aflata în reabilitare
                    - retele de transport în lungime de 23,21 km traseu-
aflate în reabilitare
                    - 57 Puncte termice-parţial modernizate, 10
aflate în reabilitare
                    - retele de distributie în lungime de 59,08 km traseu-
aflate în reabilitare pe zonele Sud si Centru
          Sistemul centralizat de alimentare cu energie termica operat de SC ENET SA Focsani alimenteaza cu energie termica cca 38% din populatia municipiului Focsani, si acopera 70% din piata potentiala.
          Energia termica este produsa în cogenerare si în cazanele de apa fierbinte. Unitatea de productie are in componenta o centrala electrica de termoficare (CET) si 3 centrale termice (CT).În CET se obtin in cogenerare abur,energie electrica si apa fierbinte,iar in CT numai apa fierbinte. Odata cu declinul industriei locale, am fost nevoiti sa renuntam la livrarea de abur, pe care il folosim inca la obtinerea agentului termic prin racire. Unitatea de productie  livreaza energie electrica in Sistemul Energetic National prin Electrica SA Suc. “Muntenia Nord” , pe piaţa liberă de energie electrică OPCOM si direct unor agenti economici locali (energie electrica de medie si joasa tensiune).          
          Sistemul de transport a energiei termice este o retea bitubulara de tip arborescent, având o lungime de traseu de 23,21 km, din care 18,83 km (81 %) amplasata subteran în canale nevizitabile si 4,39 km (19 %) amplasata suprateran. În prezent, pierderile de caldura în retelele termice (transport si distributie) sunt de cca. 32%.S-au initiat lucrari pentru reabilitarea retelelor termice de transport.
          În municipiul Focsani sunt racordate la sistemul de transport energie termica un numar de 57 puncte termice proprietate a Consiliului Local, aflate în exploatarea S.C. ENET S.A. Focsani în baza unui contract de concesiune.Au fost reabilitate 22 de puncte termice între anii 2001-2008, acestea fiind automatizate si dotate cu echipamente de reglare a debitului pe circuitul primar, în scopul reglarii temperaturii agentului termic pentru încalzire în functie de temperatura exterioara si a temperaturii apei calde de consum la o valoare constanta de 60°C.Punctele termice modernizate sunt dotate cu echipamentele si accesoriile necesare transmiterii informatiilor la distanta în timp real si sunt integrate într-un sistem Dispecer.
          Retelele de distributie au o lungime totala de traseu de 59,08 km, fiind alcatuite din conducte de distributie a agentului termic de încalzire (bitubular) si conducte de distributie a apei calde de consum (monofilar).În prezent, pierderile de caldura în retelele de distributie sunt de cca 24%.Conductele de distributie au fost reabilitate până în 2012 în proportie de 4% , în sistem preizolat. În prezent sunt în curs de reabilitare retele de distributie din Sud şi Centru, tot în sistem preizolat, lucrari care se vor finaliza în cursul anului 2014.
          În municipiul Focsani, în momentul de fata nu exista un sistem de monitorizare si control.

         
Instalatii la consumatori:
          Din numarul total de 29405 apartamente existente în Municipiul Focsani, în prezent mai sunt  bransate la sistemul centralizat de alimentare cu caldura 15500 apartamente, ceea ce reprezinta circa 53%, plus 767 camere de camin, plus 31 de case particulare.Se livreaza si catre 441 (652 puncte de lucru ) de agenti economici si institutii bugetare. Cca 12.650 de apartamente se factureaza individual, plus 200 de facturi pe asociatii.Desfăşurăm în prezent o acţiune de preluare a întregului oraş în facturare individuală.
          La nivelul cladirilor se impune contorizarea consumului de caldura la nivelul consumatorilor. Contorizarea la bransament s-a realizat prin montarea contoarelor de energie termica pe circuitele de încalzire si apa calda de consum astfel:
                    - pentru încalzire la 1453 scari de bloc
                    - pentru apa calda de consum la 1451 scari de bloc.

          Între 2004 si 2009 s-au debransat 3884 de apartamente, reprezentând 16% din totalul apartamentelor care erau racordate la sistemul centralizat la începutul acestei perioade.
          Reconectarile nu au un impact semnificativ, un numar redus, 59 din apartamentele deconectate au solicitat ulterior reconectarea la sistem.
          Analiza evolutiei deconectarilor si reconectarilor la sistemul centralizat în perioada 2004÷2008 evidentiaza faptul ca deconectarile au fost descrescatoare pe parcursul anilor 2005-2010, dar au crescut în 2011 şi 2012.
Numarul de locuitori deserviti de sistemul centralizat este de peste 30 000 persoane.
          Principalul achizitor de energie termica în Focsani este populatia (peste 85 % din total energie vânduta).
          Contractarea se face printr-un compartiment specializat, contractul fiind derivat din contractul cadru aprobat prin Ordin ANRSC. Impartirea lunara a consumurilor pe fiecare client – asociatie , proprietar , agent economic - se face de catre acelasi compartiment , “Contractari – Furnizare” , utilizând un soft special conceput.Datele se transfera prin import electronic in programul de facturare.            

          In Centrul Comercial functioneaza
                   
-iarna: o casierie fixe,in doua schimburi cu program de la 8,00 la 18,00,inclusiv sâmbata pâna la ora 13,00, care se suplimenteaza cu înca una în perioadele de vârf.
               -vara:  o casierie fixa cu program de la 9,00 la 17,00 , care se suplimenteaza in perioadele mai aglomerate. 
          În plus se fac ocazional încasari si prin 2 incasatori de teren,iar facturile se distribuie lunar prin intermediul salariatilor nostri catre apartamente si asociatii,la domiciliul acestora.
          Emiterea facturilor,incasarea si evidenta clientilor se face  atat individual,pe apartamente,cat si pe asociatii de proprietari,utilizând   un sistem  de calculatoare in retea si un soft dedicat  cu operare on-line a încasarilor din casieria fixa si zilnica a încasarilor prin banca si incasatorii de teren.Incasarile se verifica si se centralizeaza zilnic,in regim similar cu cel al bancilor.
          Prin Comp. Recuperari Debite se asigura evidenta debitorilor,concilierea debitelor si se pregatesc dosarele pentru instanta.
          Comp. Relatii cu Clientii preia solicitarile cetatenilor prin personalul de ghiseu si le directioneaza spre rezolvare compartimentelor implicate,formulând si raspunsurile în unele situatii.De asemenea, ofera clientilor nostri relatii in legatura cu orice probleme, conform procedurilor si regulamentelor societatii.

IMAGINE:ENET SA